Groepenkast vervangen of uitbreiden in Zoetermeer

Wilt u in Zoetermeer graag een groepenkast laten vervangen of uitbreiden? Wellicht heeft u een gedateerd exemplaar of heeft u kortgeleden nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Beide zijn prima redenen om de groepenkast onder handen te nemen.

En als elektriciens van KTR Elektrotechniek kunnen we u daar bij helpen. Maak een afspraak via 015 - 666 74 20 of stuur ons een offerteaanvraag via het contactformulier. Dan zorgen we voor een perfect functionerende en veilige groepenkast.

Waarom een stoppenkast vervangen?

Veiligheid en gebruiksgemak zijn de twee meest gebruikte argumenten om een groepenkast te vervangen. Een groepenkast houdt het gemiddeld ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Gaat de groepenkast al zo lang mee dan kan er een onveilige situatie ontstaan en neemt de kans op ongemakken toe.

Aardlekschakelaars werken soms niet meer en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dat kan voor brandgevaar en levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar dat zijn niet de enige risico’s.

Omdat de hoeveelheid elektrische apparaten die we gebruiken is toegenomen en ze bovendien steeds krachtiger worden krijgen oude groepenkasten het moeilijker. Als er verscheidene apparaten op hetzelfde moment worden ingeschakeld terwijl ze tot dezelfde groep behoren kan dat voor overbelasting zorgen. Met het gevolg dat er regelmatig schakelaars uitslaan.

Wanneer een meterkast uitbreiden in Zoetermeer?

Als er een aantal groepen overbelast zijn wil dat nog niet direct zeggen dat de groepenkast definitief vervangen moet worden. Vaak is het uitbreiden van de bestaande groepenkast ook een mogelijkheid. In dat geval voegen we een groep of meerdere groepen toe.

Met zo’n aanpassing kan de stroom gelijkmatiger over de groepen worden verdeeld. En mocht u plannen hebben voor de aankoop van zware stroomgebruikers als een sauna of een jacuzzi dan leggen we daar een aparte groep voor aan. Hetzelfde doen we als u er voor kiest om over te stappen van een gasstel naar elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Iedere woning en elk pand heeft een groepenkast. Op deze plek komt de stroom het huis binnen en wordt het via verschillende groepen over de woning verspreid. Iedere groep voorziet dus een specifiek gedeelte van de woning van stroom.

Als er verscheidene apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden ingeschakeld bestaat er een kans op overbelasting. Bij kortsluiting of overbelasting van een afzonderlijke groep slaat de groepstop uit. En zo niet, dan de aardlekschakelaar. Het is in zekere zin dus een veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat er grote problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met KTR Elektrotechniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Zoetermeer

Wilt u geen risico’s nemen met een verouderde groepenkast en daarom graag alles tijdig laten vervangen? Of wilt u de groepenkast uitbreiden voor meer gebruiksgemak van uw elektrische apparaten. In Zoetermeer kunt u terecht bij KTR Elektrotechniek. Bel 015 - 666 74 20 of vraag een offerte aan via het contactformulier.