Krachtstroom aanleggen in Zoetermeer

Heeft u kortgeleden een bubbelbad aangeschaft, stapt u over op inductie koken of heeft u plannen om bedrijfsmatig zware machines in te gaan zetten? Dan verbruikt u al snel meer energie dan de gemiddelde gebruiker. Wij van KTR Elektrotechniek helpen u echter graag met krachtstroom aanleggen of een 3-fasenaansluiting in Zoetermeer. We zijn bereikbaar via 015 - 666 74 20 en via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De benamingen 3-fasen aansluiting en krachtstroom worden veelvuldig in dezelfde context gebruikt. Toch betekenen ze beide iets anders. Krachtstroom wordt in principe alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het in vrijwel alle gevallen om een 3-fasen aansluiting als het over krachtstroom gaat.

Een 3-fasen aansluiting zorgt voor een stroomvoorziening van drie keer 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor krijgt uw groepenkast standaard drie maal 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat gebruikelijk een keer 230 volt is. Vanwege die toegevoegde spanning wordt het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een laadpaal, een sauna of een bubbelbad. Deze apparaten zouden voor overbelasting zorgen bij een standaard 1-fase aansluiting. Maar omdat de spanning nu over 3 fasen wordt verspreid gebeurd dat niet.

Krachtstroom inzetten bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom in aanvulling op een 3-fasen aansluiting is nodig wanneer het zware industriële machines betreft. Deze apparaten hebben niet alleen een grotere energiebehoefte, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De doorsnee 230 volt waar al onze huishoudelijke apparaten op draaien is onvoldoende voor dergelijke machines.

Krachtstroom kent een spanning van 400 volt, en is dus veel zwaarder. Wil dat goed gaan zal uw groepenkast daarop aangepast moeten worden. Pas op dat moment is het mogelijk om zwaardere machines te laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij de verzwaring van uw aansluiting?

Naast een elektricien speelt uw netbeheerder ook een belangrijke rol bij de realisatie van een krachtstroom of 3-fasen aansluiting. Daar kunt u een verzwaring van uw aansluiting aanvragen. Hierbij is het wel cruciaal dat de groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Is er nog niet zo’n hoofdschakelaar kunnen wij deze voor u plaatsen. Even als de speciale Perilex stekkersystemen die u nodig heeft voor elektronica die gebruik maakt van een krachtstroom of 3-fasen aansluiting. Dat betreffende stekkersysteem zorgt voor een regelmatige verdeling van de stroomspanning over de verschillende fasen.

Contact met KTR Elektrotechniek voor hulp in Zoetermeer

Wilt u graag een krachtstroom of een 3-fasenaansluiting laten aanleggen? Of vindt u het lastig om in te schatten welk type aansluiting het meest geschikt is voor uw situatie? Ook met al uw vragen kunt u bij KTR Elektrotechniek terecht in Zoetermeer.

Wij voorzien u graag van een nieuwe aansluiting en dragen zorg voor alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een krachtstroom, een 3-fasen als een 2-fasen aansluiting. U kunt bellen naar 015 - 666 74 20 of een offertaanvraag indienen via het contactformulier.